בדיקות מעבדה ככלי להערכת מצב בריאותי ותזונתי
משך ההרצאה: 120 דקות
נושאי ההרצאה על קצה המזלג
-
בדיקות מעבדה להערכת משק הסוכר, מצבי טרום סוכרת וסוכרת. רמות סוכר ואינסולין בצום, העמסת סוכר ובדיקת המוגלובין מסוכרר (המוגלובין A1c) – מה היתרונות, החסרונות והמגבלות של כל בדיקה. מה אפשר ללמוד מהן על יכולתו של הגוף שלנו לאזן את החומר החשוב ביותר שדורש איזון – סוכר!
-
תופעת רכבת ההרים בחשיפה כרונית לסוכר והשפעתה כאחד הגורמים החשובים ביותר בהתפתחות תחלואה כרונית שכיחה.
-
תסמונת מטבולית – מהי ולמה חשוב לאבחן אותה מוקדם ככל האפשר? אילו בדיקות מעבדה מנבאים את המצאותה ומה אפשר לעשות כדי לטפל בה ביעילות
-
כולסטרול ופרופיל שומנים – רמות כולסטרול כללי, HDL, LDL, טריגליצרידים (שומני הדם). מה אומרת כל בדיקה? מה כל הסיפור הזה של הרע והטוב? האם הכולסטרול הרע הוא אכן רע והטוב אכן טוב? מה אם יש חומר רע אחר שכולנו מכירים מצוין אבל לא נכנס למשוואה הזאת?
-
טבלאות להערכת הסיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם. מהם המדדים האמיתיים שכדאי לכם לעקוב אחריהם כדי להשיג את הניבוי הטוב ביותר להתפתחות מחלות אלו.
-
בדיקות מעבדה מתקדמות של שומני הדם – רמות וסוגי ליפו-פרוטאינים, מדדי דלקת מתקדמים – hsCRP, הומוציסטאין, אומגה 3, פרופיל גנטי ועוד.
-
הקשר בין מה שאנחנו אוכלים לערכים בבדיקות המעבדה. האם כולסטרול באוכל מעלה את רמת הכולסטרול בדם? האם שומן מעלה את רמת שומני הדם? שבירת מיתוסים.
-
סיכום – אז מה באמת טוב לנו? מאיזו בדיקה אפשר לקבל הערכה נכונה בנוגע למצב הבריאות שלנו ואילו בדיקות רק מבלבלות ותורמות בעיקר לחרדה וחששות מיותרים?
מהם הנזקים של בדיקות מעבדה מיותרות ולמה עלינו לעשות הכל כדי להימנע מהן.